W środę w naszej szkole obchodziliśmy Światowy Dzień Chleba.

Zapach pieczonego chleba dla każdego znaczy co innego.
Od maleńkiego uczeni szacunku do chleba, nie zastanawiamy się czym tak naprawdę jest? Co ma wspólnego z chemią np. W różnych krajach oznacza co innego i co innego symbolizuje choćby w sztuce.
Spotkaliśmy się wspólnie (klasa 7a i 6a) w ramach interdyscyplinarnych warsztatów, szukaliśmy informacji, selekcjonowaliśmy i stworzyliśmy krótką charakterystykę chleba.
Na dobry początek było to miłe spotkanie z nową formą nauki. Tym bardziej, że zakończyliśmy nasz pracowity dzień warsztatami z pieczenia chleba.
Dzięki uprzejmości Pani Iwony Beyer, która poświeciła nam swój czas i podzieliła się wiedzą, dzieciaki mogły poznać rodzaje zakwasów i sami przygotować ciasto które już w swoich domach upiekli.

Fotorelacja