8 listopada to Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. W naszym Zespole od trzech lat obchodzony jako Dzień Śniadanie daje moc.
W tym roku postanowiliśmy jednak pójść o krok dalej. Dzieci młodsze przygotowały pyszne śniadanie w postaci kanapek, sałatek i koktajli, zaś dzieci z klas IV-VII i II Gim postanowiły zamienić siebie w prawdziwych restauratorów, a swoje klasy w restauracje, która mają nie jedną a znacznie więcej gwiazdek Michelina.
Wyszło fenomenalnie. Komisja oceniająca poczuła się prawie jak Magda Gesler po udanych rewolucjach, czy jak jury z Masterchefa. :)
Miało być zdrowo i było. A przy tym wykwintnie.
By dopełnić dzieła, dzieci spotkały się z Panią dietetyk – Joanną Biały, która poopowiadała nam, co robić, by jedzenie było i zdrowe i przyjemne.
Ciekawe, co nasi uczniowie wymyślą za rok, bo jak widać talentów kulinarnych i kreatywności nie można im odmówić.

Fotorelacja